Allt för din jakthund

En jakthund är inte bara ett gulligt husdjur och människans bästa vän. Den är även en jobbarkompis som, vissa tider på året, jobbar mycket hårt. På grund av detta kan en jakthund kräva lite annorlunda skötsel än en hushund.

Utrustning du behöver

Vi tänker direkt på kylan under jaktsäsongen så din jakthund behöver helt klart en filt eller jacka. Du kan naturligtvis ta av jackan om din hund springer bättre i terrängen utan.

Dock när hunden kommer tillbaka för att vila så är det bra att sätta på filten eller jackan igen. Detta därför att jackan absorberar fukten från hundens hud och samtidigt värmer den.

Hundpejl är något annat som är användbart vid jakt så du kan hålla koll på var hunden är. Om hunden dessutom skulle ha oturen att fastna någonstans så kan du hitta den och undvika större skador.

En signalväst är även det nödvändigt om du jagar i närheten av vägar med trafik. På så sätt syns hunden om den skulle råka springa ut på en väg.

Hitta bra utrustning

Naturligtvis kan du hitta många produkter för jakthundar i djuraffärer eller jaktaffärer. Beställ på nätet istället och få varorna levererade direkt hem. Glöm inte att beställa några godbitar också – det förtjänar din hund.