Att aktivera sitt husdjur

Att aktivera sitt husdjur har positiv påverkan både på katten eller vilket husdjur man nu har och den som aktiverar. Olika storlekar på husdjuret behöver olika sorters och mängd aktivering.

En katt till exempel kan det vara trevligt med ett klösträd och några leksaker för att få en bra stimulans och en hund kanske kräver lite mer jobb av sin husse och matte. Oavsett vilket så tillför den stunden man håller på med sitt husdjur så mycket att det man gör gör man med glädje.

Agility är ju något som mest förknippas med hundar men visste ni att det finns fantastiska katter som kan detta med agility också, att träna agility för hundar är en sak och att träna för katter är en helt annan sak. Oavsett så kan det vara skönt med varma kläder att i blåst och oländigt väder kunna hålla på med sin favoritsport. Efter ett skönt pass agility så kan det vara gott att dra på sin hund eller katt för den delen något varmt och skönt så att man inte fryser efter sitt agilitypass. Hos Häromi hittar du sköna vattentäta overaller till din hund, passar perfekt oavsett vilken aktivitet du håller på med.

Att börja med aktiviteter redan när djuren är små är viktigt så att de lär sig förstå varför och hur man ska leka. Samspelet mellan dig och husdjuret är viktigt. För katter speciellt är det viktigt att få lära sig vad som är lek och vad som allvar. Med leken så utvecklas katten både socialt och intellektuellt. Både hundvalpar och kattungar som leker med varandra lär sig också hur pass hårda man kan vara med varandra, om det gör för ont så tar oftast leken slut omgående.