Att fotografera våra husdjur

Det finns nog många som försökt att fotografera våra husdjur och inser att det inte alltid är det lättaste att fånga dessa på bild. Mycket beror på att djuren inte vet vad som kommer att hända och vissa djur är mer nyfikna än andra på vad som kommer att ske.

Bra kamerautrustning

Framför allt så gäller det att du har en bra kamerautrustning. Visst du kan fotografera med mobilen men den har inte samma kapacitet som digital systemkamera har exempelvis. Det är helt annan teknik i större kameror som är till fördel då man vill ta bättre bilder. Ta en titt hos Cyberphoto som är experter på just kameror om du hittar någon som du tycker ser okej ut. Lär dig de funktioner som en digitalkamera har. Du kanske får knäppa hundratals bilder innan du blir nöjd med en bild.

Lär dig fotografera

Tidningen Kamera & Bild har ett bra reportage om en professionell fotograf som gick över från porträttfotografering till att fotografera djur. Här får du många bra tips hur du ska tänka när du fotograferar din hund eller katt. Det gäller att ha tålamod och få djuret att slappna av inför vad som komma skall. Det går aldrig att stressa på för att få en bild så snabbt som möjligt. Låt husdjuret anpassa sig till miljön för fotograferingen. Börja med att hålla till inomhus i en miljö som är hemma för djuret.