Förbereda hemmet för ny katt

När man planerar på att skaffa en katt är det lika bra att köpa ett och annat så att man inte tas med överraskning att det faktiskt inte finns en bra matskål eller något för katten att vässa sina klor på.

Allt i denna artikel kan man lätt köpa på nätet från butiker som Supercat:

  • Kattlåda – det första måstet i förberedelserna, kattlådan ska ställas så att katten kan gå till den oavsett om den är ensam hemma eller inte. Lådan måste dessutom rengöras dagligen, helst efter varje besök.
  • Mat- och vattenskålar – dessa behöver sällan vara något speciellt för en katt, till skillnad från hundar är det ingen risk att katter har sönder sina skålar. Därför är det inte ovanligt att folk använder skålar de haft sedan tidigare.
  • Klösträd – kanske ett av de allra viktigaste sakerna man kan ha i hemmet, utan dem är det få möbler som står helt säkert i hemmet. Mer avancerade klös träd kan dessutom ha plattformar för katten att ligga på.
  • Kattbädd – detta är mer av en rekommendation än ett måste, medan katter behöver ett bra ställe att sova på, kan de flesta katter själva hitta ett ställe de föredrar. Men när man märker var katten ofta föredrar att gå när den vill vara själv kan man se till att den har en riktigt bra bädd att ta tupplurar och sova i.
  • Leksaker – katter behöver stimulans i sin vardag, hur mycket de än verkar sova från dag till dag. Leksaker är ett mycket bra sätt att både interagera med katten och hålla den alert och frisk.
  • Stålkam eller borste – medan katter är duktiga på att hålla sig själv ren är detta ingen garanti för att de inte kommer att lämna hår överallt. Med en enkel stålborste eller kam kan man snabbt och enkelt ta bort hår som är löst men ännu inte lossnat.