Hund, Katt eller Elefant?

När vi hör ordet ”husdjur” tänker vi direkt på hundar och katter. Men visste du att det finns en hel del andra djur som vi lagligt får ha som husdjur i sverige? Enligt lagen är det förbjudet att ha apor eller rovdjur som husdjur hemma. Det är även mot lagen att fånga in djur från vildmarken och ha dom som husdjur. När det gäller lite ovanligare husdjur bedöms fallen från ärende till ärende. Det gäller att att gott om utrymme för djuren och de måste tas hand om på rätt sätt.

Om man skulle vara intresserad av att skaffa sig lite ovanligare husdjur än en kanin eller ett marsvin följer här en lista på 6 ovanliga och udda husdjur man faktiskt kan skaffa sig i Sverige.

Det första husdjuret som verkligen kräver rätt ägare är en Jättesnigel, dessa kletiga och lite ”alienlika” djuren kan man ha som husdjur och mysa med. Vårt nästa djur kommer att förvåna dig då det faktiskt är helt lagligt att ha en elefant hemma. Så länge man har utrymme och möjligheter att ta hand om elefanten på rätt sätt är det helt okej. En stadig grund på huset och rejält i takhöjd kan vara ett tips! Nummer tre på vår lista kan du bland annat se i filmen ”Mr. Popper’s Penguins” där Jim Carrey blir ägare av ett gäng pingviner. Det är nämligen så att man får ha pingviner hemma hos sig som vickar omkring fram och tillbaka, möjligtvis att du behöver ställa ner termostaten lite.

Illrar, grävlingar och svanar är de tre sista djuren på vår lista av ovanliga husdjur man får ha i Sverige. Illrar är väldigt mysiga djur, dom älskar att gosa och kanske är det mest realistiska på vår lista om man inte vill ha en grävling som bygger ett gryt under sängen. Svanarna kanske inte är de trevligaste husdjuren men fungerar säkert bra som ett inbrottslarm!