Ta hand om din hund på bästa sätt

Du har bestämt dig för att skaffa en hund – härligt med en ny familjemedlem, men tänk också på att hunden behöver omvårdnad av dig många år framöver. Du måste tänka igenom beslutet. Hunden kräver mycket tid, så du kommer att behöva omprioritera. Du behöver också inhandla nya saker under hela hundens livstid, för behoven skiftar för din lille fyrbente vän.

Omvårdnad

För det första hunden behöver dagliga promenader. Hunden behöver uträtta sina behov men också fysisk och mental träning. Du behöver rasta din hund minst var 6 timme. Något du dessutom måste tänka på är hundens pälsvård, vad som krävs beror helt på vilken päls hunden har. En annan viktig del är att kolla efter fästingar efter promenaden för att veta mer klicka här.

Hundens näring

Att spara in pengar på hundmaten är ingen bra idé. Att hunden får ett bra foder med rätt näring är lika viktigt som för dig att äta rätt. Dessutom skiftar näringsbehoven hos hunden beroende på ålder, en ung aktiv hund behöver annat foder än en äldre hund som är mindre rörlig. Så håll dig uppdaterad och lämpligaste sättet är via veterinären när du går dit för vaccinationer och andra kontroller av hundens hälsa.