Transportera er hund säkert

För er som redan har hud så är ni medveten om att det gäller att transportera sin hund på ett säkert sätt i bil eller om man är ute på vatten i båt. Vi människor sätter på oss bilbälte när vi sätter oss i en bil och tar på oss flytväst när vi är ute på vattnet. En hund bör säkras på bästa sätt.

Med hund i bilen

I bilen så finns det speciella selar som man sätter på sin hund och kopplar fast vid fästena för bilbältet. En lös hund får man inte ha då det blir en oerhört kraft vid en kraftig inbromsning eller kollision. Alternativet är att ha en bur om man har en kombi där hunden får vara under färd. Alla har inte kombibilar så en bilsele är därför något som ska införskaffas.

Med hund i båten

Likaväl som vi tar på oss flytväst när vi är ombord på en båt så ska hunden använda sig av flytväst. Dessa finns i olika utförande och storlekar för att passa alla hundar. Med en flytväst så är man säker på att hunden klarar sig även om den skulle trilla i vattnet. Det finns också robusta handtag på dessa flytvästar så man kan från båtens reling lyfta upp hunden tillbaka i båten.