Våra fyrbenta vän, hunden

Att vi tar hand om våra husdjur är för många en självklarhet, vem vill att en familjemedlem inte ska ha det lika bra som någon annan i familjen. Det gäller att från hunden är valp att den får den omvårdnad den behöver. Vår fyrbenta vän, hunden klarar inte så mycket på egen hand utan den måste utfodras, få gå ut på sina promenader för att göra sitt och få vara med när det händer olika saker med familjen.

Något som man absolut bör skaffa sig är en hundbur för bil, säkerhetsmässigt är detta det bästa du kan ha för din hund. Skulle olyckan vara framme så blir inte ytan så stor som hunden kan tumla runt i utan kan många gånger klara sig oskadd när man befinner sig i buren. Beroende på storlek på hunden eller om det är fler än en så finns det olika storlekar på dessa hundburar. Skaffa inte en för liten bur, även om de inte kräver mycket plats.

Våra fyrbenta vänner behöver stimulans och att träna tycker de flesta hundar är vansinnigt roligt. Passa på att köra eget träningspass när ni är ute med hunden på en promenad. Det finns flera övningar som både du och hunden kan göra tillsammans. Även om en hurtig promenad kan vara tillräckligt ibland så kan det vara roligt att variera sig lite när man går ut med vovsingen. Uppmuntra hunden när den gjort något bra under träningen, det gör att hunden blir än mer stimulerad.